Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усі працівники шахт зобов'язані проходити тренування в "димових камерах"

29 травня 2015, 15:56
2550
0
Автор:
Реклама

Госгорпромнадзор в листі № 1159/0/2-17/6/15 розповів про практичне тренування в саморятівниках в спеціальних "димових камерах".

У Правилах безпеки у вугільних шахтах (далі - Правила)вказано, що вугільна шахта - це гірське підприємство підвищеної небезпеки, під час виробничої діяльності в підземних виробленнях якої можуть виникнути небезпечні і шкідливі чинники, від дії яких працівники мають бути захищені.

Також п. 12 гл. 3 розділи IV Правил визначено, що зовнішній вигляд і герметичність саморятівників, які знаходяться в ламповій, перевіряється щомісячно, а саморятівники, які знаходяться в пунктах перемикання в шахті, - не рідше за один раз в 3 місяці.

Усі працівники і посадовці, які тільки влаштувалися на шахту або перекладені на підземні роботи, повинні пройти практичне тренування в саморятівниках в спеціальних "димових камерах" тривалістю, рівною терміну дії саморятівника. Повторні тренування проводяться не рідше за один раз в 2 року.

Дозволяється проведення повторного тренування в учбових ізолюючих саморятівниках скороченого терміну дії.

Також передбачено, що при впровадженні на шахті нових типів саморятівників вітчизняного або іноземного виробництва працівники і посадовці, за якими вони будуть закріплені, повинні пройти практичне тренування в "димових камерах" тривалістю, рівною терміну дії нового саморятівника.

Слід зазначити, що кожне вугільне підприємство має свої індивідуальні гірничотехнічні умови, організацію технологічних процесів, порядок і процес навчання по охороні праці. Для того, щоб виключити нещасні випадки на виробництві, адаптувати працівника до умов праці, власник організовує на підприємстві порядок прийняття на роботу і процес навчання з питань охорони праці, а також проходження тренувань в "димових камерах".

Щоб працедавець був упевнений, що в аварійній ситуації працівник зможе використовувати саморятівник, незалежно від того, має працівник підземний стаж або тільки перекладений на підземні роботи, він повинен пройти практичне тренування в саморятівнику в спеціальних "димових камерах".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини