Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ вказав, коли не можна донараховувати податок у зв'язку з помилкою в класифікації товару

29 травня 2015, 09:05
1160
0
Автор:
Реклама

При розгляді справи № 21-157а15 про визнання недійсними податкових повідомлень форми "Р" колегія суддів Судової палати у адміністративних справах Верховного Суду України сформулювала наступне правове укладення.

Якщо митні органи, приймаючи вантажну митну декларацію, віднесли товар до певного коду товарної номенклатури і пропустили його на митну територію України (після сплати імпортером передбачених законом податків і зборів), то надалі вони не мають правових підстав для прийняття податкових повідомлень про донарахування податкових зобов'язань у зв'язку з виявленням помилки відносно класифікації товару, за винятком випадків, коли така помилка була наслідком протиправних дій імпортера, зокрема вказівки в ГТД недостовірних відомостей.

Згідно зі встановленими судами обставинами справи, що переглядається, митниця не довела, що неправильна установка кодів товарної номенклатури була здійснена у зв'язку з недостовірною інформацією, представленою підприємством.

ВСУ послався на правову позицію, викладену в постанові від 10 грудня 2013 року у справі № 21-407а13.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини