Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Координаційний центр займеться Реєстром безкоштовних адвокатів

20 травня 2015, 11:32
661
1
Автор:
Реклама

Міністерство юстиції наказом від 30 квітня 2015 року № 633/5 ствердило Порядок ведення Координаційним центром за поданням правової допомоги Реєстру адвокатів, які надають безкоштовну вторинну правову допомогу.

З метою формування вказаного Реєстру головним управлінням юстиції в областях і м. Києві наказано забезпечити передачу Координаційному центру відповідних локальних реєстрів на постійній основі за контрактом, і Реєстру адвокатів, які надають безкоштовну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі на підставі договору.

Згідно із затвердженим Порядком, ведення і організаційно-технічне забезпечення Реєстру здійснюються структурним підрозділом Координаційного центру. Координаційний центр вживає заходи по збереженню і захисту даних, що містяться в Реєстрі.

Реєстр ведеться на державній мові. Внесення відомостей в Реєстр здійснюється на підставі отриманих протоколів відповідних конкурсних комісій з відбору адвокатів для надання правової допомоги, впродовж 5 робочих днів з моменту їх вступу. Форма вказаного протоколу затверджується Координаційним центром.

У Реєстр вносяться такі відомості:

1) прізвище, ім'я, по батькові адвоката;

2) номер і дата видачі посвідчення про адвокатську діяльність і найменування органу, який прийняв рішення про його видачу;

3) номер і дата протоколу конкурсної комісії, який містить інформацію про відібраних претендентів для включення їх в Реєстр;

4) назва регіону, де адвокат брав участь в конкурсі з відбору адвокатів, які притягуються до надання правової допомоги;

5) дата і час внесення відомостей в Реєстр;

6) прізвище, ініціали відповідального працівника Координаційного центру, який вніс відомості в Реєстр.

Відомості про адвокатів, включених в Реєстр, розміщуються на веб-сайті Координаційного центру у форматі витягання з Реєстру. Відомості про адвокатів, виключених з Реєстру, на веб-сайті не розміщуються. Інформація на веб-сайті оновлюється щомісячно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини