Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпорт деревообробного устаткування звільнять від ПДВ

19 травня 2015, 12:31
935
1
Реклама

Верховна Рада 19 травня прийняла за основу законопроект № 2617 про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу відносно особливостей оподаткування операцій по ввезенню/постачанню деревообробного устаткування для відродження промислового виробництва.

Законопроектом пропонується тимчасово, до 1 січня 2017 року, звільнити від оподаткування на додану вартість операції по ввезенню на митну територію України і постачанню на митній території України деревообробного устаткування по кодах 8465 і 8419 32 00 00 згідно УКТ ВЭД.

З цією метою пропонується підрозділ 2 розділи XX НК передбачається доповнити новим пунктом відповідного змісту.

Крім того, Радою прийнятий за основу законопроект № 2618 внесенні змін до Завершальних і перехідних положень Митного кодексу.

Проектом пропонується тимчасово, до 1 січня 2017 року, звільнити від оподаткування ввізним митом деревообробне устаткування товарної групи 8465 згідно УКТ ВЭД.

До таких товарів не застосовуються заходи нетарифного регулювання зовнішньої економічної діяльності, встановлені законами України.

Мета змін - стимулювання розвитку деревообробного комплексу і підвищення експортного потенціалу країни шляхом збільшення обсягів виробництва продукції деревообробки, залучення інвестицій, створення нових робочих місць.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини