Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки повинні негайно перевірити функціонування інформаційних систем

15 травня 2015, 16:14
763
0
Автор:
Реклама

Нацбанк наполягає, щоб керівники банків негайно провели у банках і їх філіях позачергові внутрішні перевірки стани справ по забезпеченню безперервного функціонування інформаційних систем, організації резервного копіювання інформації з САБ і формування і збереження архівів особливо важливих даних. Про це говориться в листі від 14 травня № 52-00010/32571.

Нагадується, що розділ III Положення про забезпечення безперервного функціонування інформаційних систем зобов'язує банки впроваджувати процедури резервного копіювання і відновлення, мати резервне устаткування, резервні копії інформації і засобу відновлення даних, зберігати особливо важливі дані з належною кількістю копій на носіях, а також забезпечити зберігання необхідної інформації у видаленому резервному пункті.

Крім того, передбачено формування банком архівів особливо важливих даних (відомостей про клієнтів, стан рахунків, досконалі операції), їх зберігання на знімних носіях в декількох копіях, у тому числі у видаленому місці зберігання. Також законодавство вимагає від банків забезпечити можливість відновлення змісту бази даних САБ з використанням цих архівів особливо важливих даних.

Зневага вказаними вимогами, на думку НБУ, прямо погрожує стабільності банківської системи.

У разі встановлення фактів порушення вимог нормативно-правових актів, що регламентують забезпечення безперервного функціонування банківських інформаційних систем, до банок-порушників і їх керівників будуть застосовані заходи впливу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини