Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госгорпромнадзор нагадав, на яких умовах видається робочий спецодяг

7 травня 2015, 17:45
1084
0
Автор:
Реклама

У листі № 764/0/11-06/6/15 Госгорпромнадзор розповів про безкоштовну видачу спеціального одягу, взуття і інших засобів індивідуального захисту.

Статтею 8 Закону "Про охорону праці" передбачено, що на роботах з шкідливими і небезпечними умовами праці, а також на роботах, пов'язаними із забрудненням або несприятливими метеорологічними умовами, працівникам видаються безоплатно за встановленими нормами спеціальний одяг, спеціальне взуття і інші засоби індивідуального захисту. Норми безкоштовної видачі встановлюють для працедавця обов'язковий мінімум.

Згідно з колективною угодою працедавець може додатково, понад встановлені норми, видавати працівникові певні засоби індивідуального захистуякщо фактичні умови праці цього працівника вимагають їх застосування.

Слід зазначити, що Законом "Про колективні договори і угоди" чітко визначена відповідальність осіб по невиконанню умов колективного договору. А саме вказується, що на осіб, що представляють працедавця або профспілки або інші уповноважені трудовим колективом органи і з вини яких порушено або не виконано зобов'язання за колективним договором, угодою, накладається штраф до ста неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян, і вони також несуть дисциплінарну відповідальність аж до звільнення з посади.

На вимогу профспілок, іншого уповноваженого трудовим колективом органу працедавець зобов'язаний вжити заходи, передбачені законодавством, до керівника, з вини якого порушуються або не виконуються зобов'язання за колективним договором, угодою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини