Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано змінити правила працевлаштування інвалідів на підприємствах з шкідливими умовами

6 травня 2015, 18:00
593
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 2750 (автор - нардеп А. Нечаев, Опозиційний блок)яким пропонується внести зміни в ст. 19 Закону "Про основи захищеності інвалідів в Україні" з метою введення збалансованих вимог по створенню робочих місць для працевлаштування інвалідів.

Запропоновано при розрахунку нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів не включати кількість працівників, працюючих в шкідливих і важких умовах праці, а також на об'єктах підвищеної небезпеки, зареєстрованих в державному реєстрі об'єктів підвищеної небезпеки, в среднеучетную чисельність штатних працівників облікового складу за рік.

Як приклад в пояснювальній записці приводяться підприємства химпрома, які мають більшість робочих місцях з шкідливими умовами праці, на яких неможливо створити робочі місця для інвалідів. При цьому діючими законодавчими нормами для підприємств, незалежно від форм власності, встановлений норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 4% від загальної чисельності працюючих.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини