Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Право на дострокове розірвання депозитного договору не відміняється, - банкіри

14 квітня 2015, 09:40
1498
0
Реклама

У законопроекті № 1195який Верховна Рада прийняла у першому читанні за основу, право на дострокове розірвання депозитного договору не відміняється. Про це заявила виконавчий директор Національної асоціації банків Олена Коробкова.

"Нова законодавча норма передбачає додаткову можливість укладати термінові договори без права розірвання депозитного договору- пояснила Е. Коробкова. - Що це означає на практиці? Звернувшись у банк, вкладник завжди матиме право вибору. Він зможе розмістити свої засоби на традиційний поточний рахунок з максимально гнучкими умовами відносно зняття-поповнення. Також законопроект передбачає збереження діючого сьогодні термінового депозиту з можливістю дострокового вилучення. Крім того, буде можливість укласти договір термінового депозиту без права на його дострокове розірвання".

У НАБУ запевняють, що від впровадження на законодавчому рівні депозиту без права на дострокове розірвання перевагу отримують обидві сторони - і вкладники, для яких така форма депозиту може стати привабливою формою розміщення засобів, і банки, які отримають можливість точніше планувати розміщення притягнених засобів, а також уникнути масового відтоку вкладів в кризові періоди.

Джерело: НАБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини