Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голова ВАСУ склав повноваження

27 березня 2015, 10:54
956
1
Реклама

Сьогодні збори суддів Вищого адміністративного суду розглянули заяву Олександра Нечитайло про складання ним повноважень як голови ВАСУ. Відповідна інформація була узята зборами до відома. Як пояснив після голосування замголови ВАСУ Михайло Смокович, після написання заяви про складання повноважень вони автоматично припинилися.

А. Нечитайло відмітив, що політичних чинників серед причин такого рішення не було, і пояснив свої дії тим, що Законом про забезпечення права на справедливий суд визначений інший термін перебування голови суду на посаді: "Планувати роботу, маючи 2 місяці в запасі на цій посаді, недоцільно і неможливо, як недоцільно і неправильно триматися 2 місяці за крісло".

Суддя відмітив, що не планує сам балотуватися на посаду голови ВАСУ, але якщо колектив запропонує - заперечувати не буде.

Відповідно до ч.3. ст.3 Закону про судоустрійу відсутність голови суду його повноваження виконує заступник з великим стажем роботи. З двох заступників А. Нечитайло - Д. Липського і М. Смоковича - більший стаж роботи у першого, який і виконуватиме обов'язки голови ВАСУ.

Вибори голови ВАСУ призначені на 31 березня. Висунення кандидатур і їх обговорення, вирішення процедурних питань проведуть 30 березня.

Джерело: ЗиБ

Головою Вищого адміністративного суду Олександр Нечитайло був обраний 16 червня 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини