Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За працевлаштування переселенців працедавцям надається компенсація

26 березня 2015, 15:25
2008
0
Автор:
Реклама

Закон № 245 - VIII "Про внесення змін до деяких законів України відносно посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб" підписаний Президентом, офіційно опублікований і набуде чинності 27 березня 2015 року.

Нормативний акт містить ряд заходів по сприянню зайнятості внутрішньо переміщених осіб. Уточнюється, що ці заходи передбачені для зареєстрованих безробітних переселенців.

Згідно із Законом за працевлаштування переселенців працедавцям надається компенсація витрат на оплату праці таких осіб тривалістю до 6 місяців, а залежно від ситуації на ринку праці регіону - до 12 місяців.

При цьому на працедавця покладається обов'язок забезпечити зайнятість переселенця впродовж періоду удвічі більшого, ніж виплата компенсації.

Також Законом передбачено надання зареєстрованому безробітному компенсації витрат на переїзд у місцевість, де він працюватиме, і витрат на проходження медичного або наркологічного огляду, якщо це необхідно для працевлаштування.

Крім того, розширений перелік осіб, які мають право на отримання ваучера для підтримки конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації по професіях і спеціальностях для пріоритетних видів економічної діяльності. Ряд категорій громадян отримали право на такий ваучер незалежно від досягнення 45 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини