Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інваліди мають право на позачергове обслуговування у банках

19 березня 2015, 15:11
3807
0
Реклама

Міністерство соціальної політики звернулося до Національного банку України з проханням в сприянні вирішення питання доступу людей з інвалідністю до послуг банківських установ.

Згідно ст.38 Закону об соцзащищенности інвалідів в Україніінваліди першої і другої груп мають право на позачергове обслуговування в касах міського і міжміського транспорту, а також на підприємствах, установах і організаціях усіх форм власності і підпорядкування, які надають будь-які послуги населенню. Інформація про право на позачергове обслуговування має бути розташована на видному місці.

НБУ звернувся до усіх банків України з вимогою про необхідність дотримання ними вказаних норм - в частині надання інвалідам першої і другої груп права на першочергове обслуговування у банках України і розміщення відповідної інформації на видному місці.

Крім того, Міністерство соцполитики доручило Пенсійному фонду України розробити зміни Порядок проведення конкурсного відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій і грошової допомоги. Метою вказаних змін є покладання на такі банки обов'язку вживати заходи по створенню для людей з інвалідністю і інших маломобільних груп населення безперешкодного доступу до установ, філії і тому подібне - як зовні будівлі, так і усередині приміщення. Також має бути забезпечений доступ інвалідів до банкоматів.

Джерело: Минсоцполитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини