Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як подається декларація по акцизному податку?

16 березня 2015, 15:45
867
0
Автор:
Реклама

У роз'ясненні від 11 березня ГФС розповіла, як подається декларація по акцизному податку.

Нагадаємо, що Форма Декларації акцизного податку і Порядок її заповнення затверджені наказом Мінфіну від 23 січня 2015 року № 14.

Відзначається, що базовий податковий період для сплати акцизного податку відповідає календарному місяцю. Об'єкти оподаткування акцизним податком і порядок визначення бази оподаткування встановлені статтями 213 і 214 розділу VI Податкового кодексу.

Декларація складається із загальної частини, що містить необхідні обов'язкові реквізити платника, і 6 розділів, які складаються платниками залежно від виду підакцизних товарів, додатків розрахунків для числення суми податку залежно від виду встановлених ставок акцизного податку, а також розділу, який заповнюється працівниками ГФС після подачі Декларації. Порядок заповнення Декларації окремо по кожному розділу приводиться в розділі IV, а додатків - в розділі V Близько № 14.

У п. 2 розділи 1 Близько № 14 вказано, що платники заповнюють і представляють розділи і додатки до Декларації тільки відносно тих операцій, які вони здійснюють і по яких у них виникають податкові зобов'язання по сплаті акцизного податку. Про це робиться та, що відповідає відмітка в колонці "Ознака подачі" на останньому листі Декларації. Платник податків - суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, заповнює і подає тільки розділ Г і додаток 6 до Декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини