Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Омбудсман вирішив, як оформляти матеріали про адмінпорушення

13 березня 2015, 17:47
987
0
Автор:
Реклама

Уповноважений Верховної Ради з прав людини наказом № 3/02-15 ствердив Порядок оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення.

Документом визначається механізм складання уповноваженими особами Секретаріату омбудсмана протоколів про адмінпорушення, що передбачено ст. 188-39, 188-40 і 212-3 КоАП.

Протокол про адміністративне правопорушення складається в 2 екземплярах. Другий екземпляр протоколу під розписку вручається особі, яка притягується до адмінвідповідальності.

У разі відмови особи від підписання протоколу в протоколі робиться відповідний запис. Особа, що притягається до відповідальності, має право викласти мотиви своєї відмови, які додаються до протоколу.

Другий екземпляр складеного протоколу і копії інших матеріалів, що підтверджують факт здійснення адміністративного правопорушення, рекомендованим листом із зворотним повідомленням про вручення і з описом вкладення впродовж 10 календарних днів разом з супровідним листом в конверті з позначкою "особисто" спрямовуються особі, відносно якої складений протоколу разі, якщо вказана особа:
- відмовляється від отримання другого екземпляра протоколу
- не являється для ознайомлення з протоколом.

Відміткою про вручення другого екземпляра протоколу в цьому випадку буде підпис на зворотному повідомленні про вручення, датою вручення є дата, вказана на цьому повідомленні.

При оформленні протоколу також враховується, що стягнення може бути накладене не пізніше як через 3 місяці з дня здійснення правопорушення, а при правопорушенні, що триває, - не пізніше чим через 3 місяці з дня його виявлення, і в розмірі, передбаченому відповідними статтями КоАП.

Протокол про адміністративне правопорушення і додатки до нього спрямовуються до районного, районного в місті (міський, районний) суду по місцю здійснення адміністративного правопорушення.

Читайте також:
Омбудсман займеться протоколами про порушення прав на інформацію

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини