Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постанова Кабміну нарушет права переселенців, - правозахисники

11 березня 2015, 17:29
3437
4
Реклама

На прес-конференції, організованій Українським союзом Хельсінкі з прав людини, обговорювалися дискримінаційні аспекти постанови Кабінету Міністрів від 4 березня № 79яке торкається питань оформлення і видачі посвідчень про постановку на облік переселенців.

На думку правозахисника Бориса Захарова, ця постанова містить в собі відразу дві загрози для прав вимушених переселенців:

1) заявлені терміни на реєстрацію внутрішньо переміщених осіб (10 днів) складні для реалізації, що призводитиме до втрати сили "довідки внутрішньо переміщеної особи". На думку експерта, ця штучна перешкода створюється з метою скорочення об'ємів допомоги людям, які її потребують;

2) довідка переселенця втрачає силу без штампу Державної міграційної служби, що повністю прив'язує процес реєстрації до інституту "прописки". Це суперечить Конституції, міжнародним нормам і законодавству України.

Олександра Дворецкая, координатор правового напряму ініціативи "Схід SOS" переконана, що ця постанова встановлює додатковий контроль за переселенцями з боку ГМС. На думку правозахисниці, Кабмін прирівняв переселенців до осіб, що знаходяться під адміністративним наглядом після звільнення з місць позбавлення волі.

Правозахисники закликають Кабінет Міністрів змінити постанову, збільшити терміни реєстрації місця проживання і прибрати усі дискримінаційні положення.

Джерело:
УХСПЧ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини