Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін врегулював поетапне впровадження електронного адміністрування ПДВ

6 березня 2015, 16:31
2890
0
Автор:
Реклама

Кабмін вніс зміни в Порядок електронного адміністрування ПДВ. У підзаконному акті врегульовані питання поетапного впровадження електронного адміністрування. Постановою від 04.02.2015 № 82 встановлено, що система електронного адміністрування вводиться поетапно:

- на перехідний період (до 1 липня 2015 року або іншої дати, визначеної окремим рішенням Верховної Ради про скорочення цього періоду) - в тестовому режимі;

- з вказаної дати - на постійній основі.

Впродовж перехідного періоду реєстрація податкових накладних і / або розрахунків коригування здійснюється без обмеження сумою податку, обчисленою по формулі, приведеній в пункті 9 Порядку. Сума податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні і / або розрахунки коригування по його рішенню може бути збільшена на суму непогашених залишків сум податку, заявлених до бюджетного відшкодування за звітні (податкові) періоди до 1 лютого 2015 року, задекларованих у бюджетне відшкодування за такі періоди в рахунок зменшення податкових зобов'язань по податку наступних звітних (податкових) періодів, негативного значення суми, розрахованої згідно з пунктом 200.1 ст. 200 Податкового кодексу, і залишку негативного значення попередній звітний (податкових) період після бюджетний відшкодування, задекларований за звітний (податкові) період до 1 лютий 2015 рік. Таке рішення платник податків відбиває в заяві, яка подається у складі податкової декларації за звітний період після 1 лютого 2015 року, в якому воно прийняте.

Також врегульовані питання адміністрування після закінчення перехідного періоду, відлік термінів з січня замінений на лютий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини