Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано врегулювати діяльність комісії по імпічменту

4 березня 2015, 18:00
805
1
Реклама

Нардепи-радикали на чолі з Олегом Ляшко подали в Раду законопроект № 2278 "Про спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з розслідування справи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту".

Проект розроблений з метою усунення пропусків в законодавстві України відносно правового статусу вказаної Комісії. Відмітимо, що її створення передбачено статтею 111 Конституції. Статті 171-188 Регламенту ВР визначають відповідну процедуру і порядок дострокового припинення повноважень Президента у випадку імпічменту. Але в чинному законодавстві відсутні норми, регулюючі правовий статус, повноваження і організаційні основи діяльності Комісії.

Згідно з проектом, термін діяльності Комісії не може перевищувати 2 місяці, в деяких випадках може бути продовжений не більше ніж на 2 місяці. У разі прийняття Верховною Радою рішення про звинувачення Президента термін діяльності Комісії триває або поновлюється на період до завершення розгляду процедури імпічменту.

Кожна депутатська фракція і група має право на пропорційне представництво у складі Комісії, також визначене учасние позафракційних депутатів. До складу Комісії включаються спеціальний прокурор і не менше трьох спеціальних слідчих.

У законопроекті детально розписаний порядок діяльності Комісії, права, обов'язки і повноваження її членів і тому подібне

Відмітимо, що у ВР зареєстрований законопроект № 1097 "Про порядок імпічменту Президента України".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини