Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як військовослужбовцям отримати допомогу для вирішення соціально-побутових питань і оздоровлення?

26 лютого 2015, 16:50
7949
6
Автор:
Реклама

Міноборони в листі № 220/1328 роз'яснило деякі питання виплат військовослужбовцям допомоги для вирішення соціально-побутових питань і для оздоровлення.

Військовослужбовцям, які звільнені з військової служби (у тому числі за станом здоров'я) і звернулися за тим, що належить ним і своєчасно не виплаченим грошовим забезпеченнямвиплата здійснюється за увесь період, впродовж якого військовослужбовець мав право на неї, але не більше ніж за 3 року, що передували зверненню. Це передбачено п. 1.10 Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил і деяким іншим особам.

Виплата единоразовых додаткових видів грошового забезпечення здійснюється, якщо звернення їх отримання поступили до витікання 3 років з дня виникнення права на їх отримання.

Також постановою Кабміну № 1294 "Про впорядкування структури і умов грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу і деяких інших осіб" передбачено, що виплата матеріальної допомозі для вирішення соціально-побутових питань і допомозі для оздоровлення здійснюється військовослужбовцям за їх заявою під час проходження ними військової служби.

Усі розрахунки при звільненні військовослужбовця з військової служби (у тому числі за станом здоров'я) мають бути здійснені до дня його виключення із списків особового складу. Для видання командиром військової частини наказу про виплату колишньому військовослужбовцеві вказаних посібників після його виключення із списків особового складу законних підстав немає.

Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань (за наявності фінансового ресурсу) і допомога для оздоровлення виплачуються військовослужбовцям один раз в рік. Вказані посібники за 2014 рік (про виплату яких в 2014 році не було прийнято рішення або за виплатою яких військовослужбовець минулого року не звертався) в 2015 році не виплачуються навіть у разі подачі відповідного звернення.

Міноборони повідомляє, що впродовж 2014 року призначений і виплачений одноразовий посібник у зв'язку з настанням інвалідності із-за отриманого під час участі в АТО поранення (контузії, травми або каліцтва) 27 особам на суму 5,6 млн. грн. Усього в Держбюджеті на 2015 рік на виплату цієї допомоги передбачено 423,4 млн. грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини