Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Окружний адмінсуд Києва оприлюднив дані про ухвалення рішень, що послужили основою для обшуку

19 лютого 2015, 17:01
1187
2
Автор:
Реклама

Окружний адміністративний суд м. Києва опублікував інформацію про процесуальні рішення, по яких у працівників правоохоронних органів і органів прокуратури м. Києва були зауваження в час обшуку приміщень суду відносно їх прийняття суддями в період перебування у відпустці.

Обнародувана таблиця містить перелік сторін суперечок, по яких були винесені проблемні опредления і постанови, дату внесення рішення в комп'ютерну програму "Діловодство суду", дату підписання рішення електронним підписом, період перебування судді у відпустці.

Відмітимо, що виходячи з розміщеної інформації, рішення були внесені в систему і підписані суддями не в період перебування у відпустці. У деяких справах існує часовий розрив на час відпустки між внесенням рішення в систему і засвідченням цифровим підписом.

З переліком можна ознайомитися по посиланню

Нагадаємо, 16 лютого слідчими столичної прокуратури спільно з оперативними працівниками ГУБОП був проведений обшук в приміщенні Окружного адмінсуду м. Києва у рамках карного виробництва, початого по ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим станом) і ч. 1 ст. 366 (службовий підлог) Карного кодексу.

Як повідомила прес-служба прокуратури, судді впродовж 2012-2015 років вносили недостовірні відомості про дату ухвалення рішень в офіційні документи - постанови і інші судові рішення. За попередньою інформацією, в дні ухвалення рішень вони знаходилися за межами України. Про це, зокрема, свідчить інформація, надана Державною пограничною службою України. Правоохоронці вилучили техніку і документи. Крім того, перевіряються дані, які були внесені в табелі обліку робочого часу.

Судді Окружного адмінсуду Києва назвали обшук протиправним і доручили голові поставити перед УСЮ і ВККС питання про звільнення Степана Богдана з посади судді Шевченківського районного суду м. Чернівці, рішення якого стало основою для проведення протиправного обшуку. Крім того, у зв'язку з проведеним обшуком судді узяли самовідвід у справі про заборону Комуністичної партії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини