Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Положення про корпоративного секретаря АТ розробив Фонд держмайна

19 лютого 2015, 13:19
1319
0
Реклама

Фонд державного майна України розробив Зразкове положення про корпоративного секретаря акціонерного товариства, в статутному капіталі якого корпоративні права держави перевищують 50%. Документ визначає статус, повноваження, процедуру обрання, припинення повноважень і порядок роботи корпоративного секретаря.

Корпоративний секретар є посадовцем АТ, здійснює інформаційне і організаційне забезпечення діяльності органів управління і контролю АТ, а також обмін інформацією між органами управління і контролю АТ, його акціонерами, іншими зацікавленими в діяльності АТ особами і громадськістю.

Обрання і припинення повноважень корпоративного секретаря здійснюється Наглядовою радою АТ. Одно і те ж особа може обиратися корпоративним секретарем необмежена кількість разів. Кандидати на посаду повинні мати повну вищу освіту, відповідну кваліфікацію у сфері корпоративного управління, управлінські навички і уміння, комунікаційні і особові якості, що дозволяють обіймати посаду корпоративного секретаря, а також бездоганну репутацію. Корпоративним секретарем не може бути особа, афільована з АТ і його посадовими обличчями.

Вносити пропозиції по кандидатурах на посаду корпоративного секретаря може кожен акціонер АТ незалежно від кількості, типу і категорії акцій, що належать йому, а також голова і члени Награди.

З корпоративним секретарем полягає договір - трудовий (у разі введення відповідної посади в АТ) чи цивільно-правовий.

Для забезпечення виконання функцій корпоративного секретаря в АТ може бути створений апарат корпоративного секретаряштатний розклад і функціональні обов'язки співробітників якого затверджуються Наградою за уявленням корпоративного секретаря. Діяльність секретаря і його апарату (у разі його створення) фінансується за рахунок АТ.

У документі також детально розписана компетенції корпоративного секретаря, його права і обов'язки, обов'язкові умови договору, порядок організації роботи, звітність і відповідальність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини