Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати удосконалили правила цивільного захисту

12 лютого 2015, 11:17
1788
3
Реклама

Верховна Рада 12 лютого ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою їх узгодження з Законом про правові основи цивільного захисту (законопроект № 0922).

Здійснено техніко-юридичне вдосконалення деяких положень Закону з метою забезпечення виконання основних заходів і завдань в сфері цивільного захистуспрямованих на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій в мирний час, в особливий період і під час цільової мобілізації.

Згідно з текстом законопроекту, підготовленого до повторного другого читання, Карний кодекс доповнюється статтею 336-1, згідно якої ухилення від проходження служби цивільного захисту у особливий період або у разі проведення цільової мобілізації карається позбавленням волі на термін від 2 до 5 років.

Також доповнюється стаття 15 Закону про правовий режим воєнного стану - для фізичних і юридичних осіб уповноважені органи зможуть встановити на період воєнного стану квартирну повинність розквартировуванню особового складу органів і підрозділів цивільного захистуа також евакуйованого населення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини