Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності зміни про зниження кворуму для загальних зборів АТ за участю держави

31 січня 2015, 10:52
1340
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 31 січня, набули чинності зміни про зниження кворуму загальних зборів АТ за участю держави більше 50 %. Законом № 91 - VIIIякий був прийнятий 13 січня, внесені зміни в ст. 41 Закону "Про акціонерні товариства" відносно кворуму загальних зборів акціонерних товариств з мажоритарними корпоративними правами держави.

Діє норма, згідно якої загальні збори АТ, в статутному капіталі якого є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і % простіших акцій, мають кворум за умови реєстрації для участі в нім акціонерів, які сукупно є власниками більше 50 % голосуючих акцій.

Зміни, якими встановлюється кворум для ухвалення рішень на загальних зборах акціонерного товариства 50 % плюс 1 акція (замість 60 % плюс 1 акція)набудуть чинності 1 січня 2016 року.

Такі зміни покликані боротися з умисним блокуванням проведення загальних зборів, що призводило до банкрутства, рейдерства, порушення прав акціонерів.

Розглядати цей Закон як панацею від зловживань не коштує, вважає юрист. Адже є можливість блокувати загальні збори акціонерів і іншими способами, а також в деяких АТ бувають додаткові умови для проведення загальних зборів, які можуть ускладнювати процес ухвалення рішень.

ЛІГА:ЗАКОН створила Карту законодавчих новацій-2015. Читайте, підписуйтеся на розсилку, будьте в курсі усіх нововведень 2015 року!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини