Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху по втраті працездатності має право накладати штрафи до 1 квітня

26 січня 2015, 18:05
1534
0
Автор:
Реклама

Нині робочі органи Фонду соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності мають право розглядати справи про админправонарушениях у рамках змін Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від імені Фонду і застосовувати адмінштрафи за несвоєчасне представлення або непредставлення встановленої звітності, представлення недостовірної звітності по використанню страхових засобів на підставі діючих норм Кодексу про адміністративні правопорушення. Це роз'яснено в листі Фонду від 21 січня 2015 року № 2.4-17-119.

Роз'яснено, що відповідно до ст. 244-11 КоАП органи Фонду розглядають справи про админправонарушениях, пов'язаних з порушенням законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими похованням (стаття 165-5).

Від імені Фонду розглядати справи і накладати стягнення має право керівник старанної дирекції Фонду, його заступники, керівники старанних дирекцій відділень Фонду в АР Крим, областях, містах Києві і Севастополі і їх заступники, керівники районних, міжрайонних, міських, районних в містах старанних дирекцій відділень Фонду. Згідно Закону № 77 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування і легалізації фонду оплати праці" 1 квітня 2015 року ця стаття буде виключена.

ЛІГА:ЗАКОН створила Карту законодавчих новацій-2015. Читайте, підписуйтеся на розсилку, будьте в курсі усіх нововведень 2015 року!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини