Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацрада створить гурт для протидії інформації, загрозливої територіальної цілісності

20 січня 2015, 17:10
743
3
Автор:
Реклама

Національний радий з питань телебачення і радіомовлення за результатами останнього моніторингу загальнонаціональних телеканалів прийняв рішення від 15 січня 2015 року № 1визнавши неприпустимими дії телерадіомовців, які в умовах ведення інформаційної війни здійснили показ у телепередачах осіб, що відкрито схвалюють анексію Криму, дії терористів на сході, що закликають до агресивних дій відносно громадян України.

Рада рекомендувала телерадіомовцям утриматися від показу таких передач і переглянути власні редакційні статути. Телеканалу "Інтер" у зв'язку з цим оголошено попередження. Будуть проведені позапланові перевірки телеканалів "Інтер", "1+1", "ICTV", "Україна", "Тонис".

Крім того, планується створити робочий гурт для підготовки пропозицій по внесенню змін до чинного законодавства і створенню ефективного плану протидії поширенню інформації, що завдає збитку честі, гідності громадян, загрозливої територіальної цілісності і національної безпеки. Координацію роботи такої робочої групи покладено на першого заступника голови Національного радого з питань телебачення і радіомовлення Ольгу Герасимьюк.

Вирішено звернутися в Комітет ВР з питань свободи слова з проханням розглянути законопроект, який передбачає розширення прав Поради щодо вжиття заходів до порушників чинного законодавства у вигляді штрафів і розширення повноважень в частині тимчасового припинення ліцензій, виданих Радою, до ухвалення відповідного рішення судовими органами.

Також Рада вирішила звернутися в Генпрокуратуру, СНБО, СБУ з метою встановлення ними інформації відносно можливого володіння і фінансування загальнонаціональних мовців особами, що знаходяться в розшуку, або особами, які сприяють порушенню територіальної цілісності України і розпалюванню розбрату.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини