Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст відновив Правила внутрішнього розпорядку установ виконання покарань

19 січня 2015, 09:05
1243
0
Автор:
Реклама

Наказом від 29 грудня 2014 року № 2186/5 Мінюст ствердив Правила внутрішнього розпорядку установ виконання покарань. Нормативним актом регулюється порядок і умови виконання і відбуття карних покарань у вигляді арешту, обмеження свободи, позбавлення волі на певний термін і довічного позбавлення волі.

Відзначається, що текст цих Правил повинен знаходитися у вільному доступі для засуджених.

У документі передбачено, що прийом засуджених до установ виконання покарань здійснюється спеціальною комісією під керівництвом начальника установи. Засуджені підлягають особистому обшуку з роздяганням, а їх речі - догляду. Під час прийому також проводиться первинний медогляд засуджених, результати якого фіксуються в медкарте.

Впродовж 3 діб з дати прибуття засудженого до установи за його письмовою заявою однією з його родичів спрямовується повідомленняу якому вказується місцезнаходження установи і роз'яснюються права засудженого на листування, отримання посилок, передач, бандеролей, побачення і телефонні розмови.

Також в документі говориться про основних правах і обов'язках засуджених в установах виконання покарань. Передбачено, що взаємини засуджених з персоналом таких установ і іншими особами грунтуються на суворому дотриманні законності. Засуджені і персонал звертаються один до одного на "ви".

У кожній установі виконання покарань організовується строго регламентований розпорядок дня з урахуванням особливостей роботи з різними категоріями засуджених, оперативної обстановки, пори року, місцевих умов і інших конкретних обставин.

Щодня уранці і увечері в години, визначені розпорядком дня, а також додатково в час перед їдою засудженими або після цього в установах виконання покарань проводяться перевірки.

Комплексна інспекція установ виконання покарань в цілому здійснюється Державною пенітенціарною службою 1 раз в 5 років і 1 раз в 2 року територіальними органами управління Служби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини