Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як сплачувати адвокатський внесок в 2015 році?

6 січня 2015, 12:50
2601
6
Автор:
Реклама

Згідно із Законом про адвокатуру, розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування визначається з урахуванням потреби покриття витрат на забезпечення діяльності рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, Вищої ревізійної комісії адвокатури і ведення Єдиного реєстру адвокатів, і є однаковим для усіх адвокатів.

Рекомендований розмір такого внеску - не більше за одну мінімальну заробітну плату в рік за станом на 1 січня поточного року, в якому такий внесок сплачується. Відповідно до рішення Ради адвокатів України № 24 від 17 грудня 2012 року розмір щорічного внеску на рік встановлений на рівні однієї мінімальної зарплати.

Держбюджетом-2015 мінімальна місячна зарплата передбачена в розмірі 1 218 гривень. Тобто, це і є розмір щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в 2015 році.

Положенням про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування (рішення Ради адвокатів від 16.02.2013, нова редакція) встановлено, що адвокати сплачують щорічні внески до 31 січня поточного року двома платежами згідно з наступним розподілом:

- 70 % від розміру щорічного внеску перераховується на поточний рахунок відповідної ради адвокатів регіону;

- 30 % від розміру щорічного внеску перераховується на поточний рахунок НААУ.

Щорічний внесок вважається сплаченим з моменту вступу грошових коштів на банківські рахунки органів адвокатського самоврядування. Обов'язок по сплаті щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування не рахується виконаним адвокатом, якщо внесок внесений не в повному розмірі (окрім випадків розстрочки платежу), на рахунок лише одного з двох органів адвокатського самоврядування.

Для зручності адвокатів на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України передбачена можливість самостійно генерувати квитанцію на оплату щорічного внеску.

За інформацією НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини