Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ висловився про підстави визнання договору купівлі-продажу недійсним

2 січня 2015, 15:00
4247
0
Автор:
Реклама

Судова палата у цивільних справах ВСУ 17 грудня 2014 року розглянула справу № 6-194цс14 по позову про розірвання договору купівлі-продажу; по зустрічному позову про визнання права власності і повернення засобів і по зустрічному позову про визнання договору недійсним.

При перегляді цієї справи ВСУ роз'яснив, що відповідно до частиною 2 ст. 377 ГК і частини 6 ст. 120 ЗК кадастровий номер земельної ділянки, право на який переходить у зв'язку з придбанням права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, є істотною умовою договору, що передбачає придбання права власності на ці об'єкти (окрім багатоквартирних будинків).

Встановивши, що позивач (продавець за договором купівлі-продажу нежитлового приміщення) не є власником спірної земельної ділянки і що кадастровий номер земельній ділянці присвоєний не був, а також не встановивши порушення законних прав позивача у зв'язку з відсутністю у вказаному договорі купівлі-продажу умови відносно кадастрового номера земельної ділянки, з урахуванням тієї обставини, що вказана істотна умова не впливає на права або інтереси продавця, суд дійшов обгрунтованого висновку про відсутність підстав для визнання такого договору недійсним.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини