Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ може списувати гроші з рахунків банків-боржників

2 грудня 2014, 18:00
651
0
Автор:
Реклама

2 грудня набула чинності постанова № 752яким Нацбанк вніс зміни до деяких нормативно-правових актів.

Зокрема, відкориговані норми Положення про регулювання НБУ ліквідності банків. Відповідно до змін Нацбанк має право з дня виникнення простроченої заборгованості банку здійснювати списання засобів з кореспондентського рахунку такого банку і його філій.

Якщо на цьому кореспондентському рахунку немає засобів, то Нацбанк задовольняє свої вимоги відповідно до укладених договорів, у тому числі шляхом продажу предмета запоруки або перекладу його за справедливою вартістю у власність. Здійснення таких заходів не унеможливлює безперечного списання засобів з банківських рахунків до повного погашення заборгованості.

Також виключений пункт, згідно з яким Нацбанк може проводити з банками операції зворотного РЕПО (продаж держоблігацій із зворотним викупом) і здійснювати емісію власних боргових зобов'язань на відповідний період.

Крмое того, доповнено Положення про застосування НБУ заходів дії за порушення банківського законодавства нормою про те, що Нацбанк не штрафує проблемні банки за порушення економічних нормативів, лімітів загальної валютної позиції або порядку формування і зберігання обов'язкових резервів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини