Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці не повинні підтверджувати наявність озоноруйнуючих речовин при імпорті/експорті

24 вересня 2014, 11:04
703
0
Реклама

Ще в 2012 році за невиконання умов Монреальського протоколу (у якому закріплені квоти на оборот озоноруйнуючих речовин (ОРВ)) Україну зобов'язали посилити контроль за оборотом цих речовин і товарів, які їх утримують. Замість досягнення вказаної мети Мінприроди уповноважило себе видавати твердження про наявність або відсутність ОРВ в товарах і доцільності їх ввезення або вивезення (по зверненню суб'єкта господарювання). Ця вимога Мінприроди розповсюдила і на товари, ОРВ, що не містять, але залежать від цих речовин (наприклад, кондиціонери, холодильники і так далі).

Листи-затвердження Мінприроди є додатковими бар'єром для бізнесуа їх отримання не пов'язане ні із захистом озонового шару, ні з контролем по ОРВ і розподілом квот на їх імпорт, відмічають в Держпідприємництві і наполягають на впровадженні реального механізму контролю переміщення ОРВ і товарів, що їх містять.

Щоб зруйнувати схему отримання суб'єктами господарювання листів-тверджень про наявність або відсутність ОРВ в товарах, Держпідприємництво видало рішення № 36яким в двомісячний термін Мінприроди зобов'язується відмінити відповідний наказ. Держпідприємництво націлене на швидкий дозвіл ситуації, що склалася у сфері регулювання обороту озоноруйнуючих речовин.

За інформацією
Держпідприємництва

Усе законодавство України, бухгалтерські і юридичні консультації і довідники, судову практику, алгоритми дій в різних бізнес-ситуаціях, ресурси по безпеці бізнесу, калькулятори, форми, бланки з шаблонами заповнення і багато що інше для професійної роботи юриста, бухгалтера і керівника Ви знайдете в Інформаційно-правових системах ЛІГА :ЗАКОН. Якщо Ви ще не користуєтеся Системою, замовте тестовий доступ чи придбайте Систему ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини