Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Умови прийому в донбасівські внз уточнені

17 вересня 2014, 10:14
507
0
Реклама

Наказом Міносвіти від 4 вересня 2014 роки № 983 внесені зміни в Умови прийому у вищі учбові заклади України в 2014 році.

Зокрема, унормирован питання прийому заяв і документів, конкурсного відбору і зарахування на навчання в внз, розташовані на території Донецької і Луганської областей.

Керівники таких вищих учбових закладів самостійно в межах держзамовлення визначають умови і порядок проведення конкурсного відбору абітурієнтів, які проживають в цих областях і не проходили ВНО (по вступних іспитах або згідно з середнім балом атестата), а також дату закінчення вступної кампанії з обов'язковим повідомленням про це Міністерству освіти і науки і розміщенням відповідних відомостей в ЗМІ і на веб-сайтах учбових закладів.

Абітурієнти, які не проходили ВНОмають право направляти заяви про вступ в учбовий заклад на електронну адресу приймальних комісій вищих учбових закладів або відправляти їх поштою.

Крім того, згідно зі змінами, у разі наявності вакантних місць на навчання по державному замовленню приймальні комісії вищих військових учбових закладів (військових учбових підрозділів внз), інших вищих учбових закладів, що здійснюють підготовку фахівців для Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної служби України по надзвичайних ситуаціях, Державної пограничної служби України, можуть проводити додатковий конкурсний відбір і зарахування в 2014 році в терміни, визначені керівниками цих вищих учбових закладів.

На вакантні місця держзамовлення, місця, які фінансуються за засоби фізичних і юридичних осіб, в межах ліцензованого об'єму може проводитися додаткове зарахування осіб, які поступали, за умови збігу конкурсних предметів сертифікатів ВНО (вступних іспитів і творчих конкурсів) при вступі на напрям підготовки (спеціальність) в межах однієї галузі знань.

За інформацією Міносвіти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини