Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила оренди з/х земель удосконалять

21 липня 2014, 13:42
392
2
Реклама

Госземагентство України розробило проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно удосконалення порядку продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Пропонується не подовжувати дію мораторію на відчуження і зміну цільового призначення земельних ділянок сільськогосподарського призначенняа зробити цю норму постійно діючою.

Також заплановано ввести новий механізм відчуження права оренди на земельні ділянки сільгосппризначення. Відповідно до законопроекту встановлюється мінімальний термін оренди земель сільськогосподарського призначення не менше 14 роківадже короткострокова оренда земель призводить до росту площ земель, що піддалися дії ерозії.

У законопроекті також передбачається врегулювати питання відносно можливості розірвання орендодавцем договору оренди в односторонньому порядку при невиконанні умов договору відносно своєчасного внесення орендної плати.

Прогнозується, що реалізація цих і інших змін забезпечить збільшення інвестиційних можливостей аграрного сектора (зокрема, через розвиток іпотечного кредитування під заставу права оренди земель з/х призначення), сприятиме раціональному перерозподілу земель і оптимізації їх використання, дозволить створити на селі міцний економічно активний середній клас.

Джерело: Госземагентство

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини