Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпортерам алкоголю доки не припинятимуть ВЭД

16 липня 2014, 09:53
127
0
Реклама

До деяких імпортерів алкогольних напоїв була застосована спеціальна санкція у вигляді тимчасового припинення зовнішньоекономічної діяльності. Це було зроблено наказом Мінекономрозвитку від 6 червня на підставі представлення Служби безпеки України.

Санкція була застосована за недотримання норми Податкового кодексу України, яка полягає в порушенні порядку передачі придбаних марок акцизного податку покупцями марок (імпортерами) іноземним виробникам для маркіровки алкогольних напоїв, що імпортуються, і тютюнових виробів в процесі їх виробництва. Декілька підприємств передавали марки акцизного податку іноземним компаніям, які не є виробниками алкогольної продукції, що привело до несплати до Державного бюджету України значних сум обов'язкових платежів.

Одночасно в Мінекономрозвитку поступило звернення від суб'єктів підприємницької діяльності відносно наслідків, до яких привело застосування спеціальних санкцій, блокування їх ВЭД і невідповідності чинного законодавства реаліям.

Ця подія придбала певний громадський резонанс, тому Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета разом з представниками Миндоходов, Мінфіну і СБУ зустрівся з компаніями-імпортерами алкогольної продукції, до яких застосована спеціальна санкція, для того, щоб знайти шляхи вирішення проблеми.

В ході зустрічі було відмічено: з одного боку, блокування ВЭД імпортерів матиме істотний вплив на їх фінансово-господарську діяльність і, як наслідок, на об'єми обов'язкових платежів, що стягуються при здійсненні імпорту алкогольної продукції, а з іншої - необхідно обов'язково дотримуватися норм чинного законодавства.

Тому, щоб спільно з контролюючими органами пропрацювати додатково представлені підприємствами матеріали відносно приведення їх діяльності у відповідність з вимогами чинного законодавства, спеціальна санкція застосовуватиметься не з 16 липня, а з 4 вересня 2014 рокущоб надати можливість компаніям безперешкодно здійснювати зовнішньоекономічні операції.

За інформацією Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини