Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Споживачам запропонують пільги за перехід з газу на електроопалювання

14 липня 2014, 10:40
4594
8
Реклама

Враховуючи соціально-політичну і економічну ситуацію, яка склалася в державі, і з метою забезпечення економії природного газу, на засіданні уряди було прийнято постанова "Про стимулювання споживачів природного газу і теплової енергії до переходу на електроопалювання і гаряче водопостачання".

Постанова передбачає встановлення пільгового тарифу на електричну енергію для непобутових споживачівякі здійснили заходи по заміщенню природного газу на електричну енергію, використовувану для опалювання і гарячого водопостачання, у разі наявності окремого комерційного обліку.

Пропонується встановити тариф на електричну енергію на рівні єдиного роздрібного тарифу на відповідний місяць для споживачів другого класу з коефіцієнтом 0,7. А за наявності у непобутових споживачів диференційованого по періодах часу обліку електроенергії - ставки тарифів на електроенергію, використовувану для опалювання і гарячого водопостачання для кожного періоду доби (нічний, денний, напівпіковий, піковий), визначаються із застосуванням відповідних коефіцієнтів до вищезгаданого тарифу.

Для населеннящо проживає у будинках (квартирах), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, з 1 жовтня по 30 квітня (включно) щомісячно спожитий об'єм електричної енергії збільшується з 3600 кВт/ч до 5000 кВт/ч (включно) без зміни рівня діючого тарифу.

Прийняття цього нормативного акту сприятиме стимулюванню споживачів до установки електроопалювальних установок замість тих, які працюють з використанням природного газу.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини