Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розпочатий судовий процес по забороні Комуністичної партії України

8 липня 2014, 18:00
319
16
Реклама

Міністерство юстиції почало судовий процес по забороні Комуністичної партії України на основі Закону "Про політичні партії" у зв'язку з порушенням цією політичною силою цілого ряду законодавчих норм.

"За результатами аналізу величезної кількості доказової бази, яка була надана правоохоронними органами Міністерству юстиції відносно протизаконних дій з боку політичної партії Комуністичної партії України, мною сьогодні було прийнято рішення, підписаний і поданий позов про ліквідацію Комуністичної партії України"- заявив Міністр юстиції України Павло Петренко.

Позов поданий до Окружного адміністративного суду Києва, і сьогодні він зареєстрований. Доказова база складає близько 129 листів письмових доказів, відеоматеріали, які залучені до вказаного позову.

Міністр пояснив, що судовий процес по забороні Комуністичної партії України розпочатий на підставі порушень КПУ цілого ряду положень Закону "Про політичні партії" в частини антиконституційної діяльності, підтримку сепаратистів і терористів на сході України, підтримка представниками і керівництвом КПУ військової агресії і захоплення Криму Російською Федерацією, закликів до зміни територіальної цілісності і конституційного ладу, організації проведення сепаратистських мітингів, фінансування забезпечення матеріально-технічною базою, у тому числі і зброя, терористичний організація на схід Україна, підтримка псевдореферендум так званий фейковых республіка в луганський і донецький область, активний участь як керівник, так і представник партія у військовий дія проти український збройні сили на територія луганський і донецький область. Усі ці факти були зафіксовані СБУ, органами прокуратури.

"Ми переконані, що з такою доказовою базою наша позиція дуже сильна юридично, і ця політична сила має бути ліквідована", - відмітив Павло Петренко.

За його словами, згідно із законом Міністерство юстиції може ставити питання про ліквідацію в судовому порядку політичної сили, що, відповідно, спричиняє за собою і заборона символікияка зареєстрована за цією політичною силою.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини