Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок забезпечення армії за рахунок добродійності

7 липня 2014, 13:38
122
0
Реклама

Уряд постановою від 2 липня 2014 року № 222 ствердило Порядок фінансового забезпечення потреб національної оборони держави (Збройних Сил) за рахунок добродійних пожертвувань фізичних і юридичних осіб для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності і функціонування Збройних Сил. Дія порядку поширюється і на інші військові формування, а також держслужбу спеціального зв'язку і захисту інформації.

Для отримання добродійних пожертвувань Міноборони і військові частини, заклади і установи відкривають в органах Держказначейства спеціальні реєстраційні рахунки по відповідних бюджетних програмах.

Для організації збору добродійних пожертвувань від іноземних фізичних і юридичних осіб Міноборони може притягати добродійні організації, про що полягає угода про співпрацю.

Інформацію про реквізити рахунків для добродійних пожертвувань можна знайти на сайті Міноборони, а також письмово вона надається по запитах благодійників.

Добродійні пожертвування спрямовуються на здійснення заходів по забезпеченню бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності і функціонування Збройних Сил. Також Порядком визначені механізм цільового напряму засобів, перекладу валютних надходжень. У разі отримання добродійних пожертвувань в натуральній формі їх вартість має бути відбита у відповідному бухгалтерському обліку.

Для забезпечення здійснення громадського контролю за використанням добродійних пожертвувань на базі Громадської ради при Міноборони утворюється консультативна комісія, до складу якої можуть входити представники громадських організацій.

Джерело: Урядовий портал

Нагадаємо, що фінансування національної оборони держави за рахунок добродійних внесків передбачено Закономприйнятим в квітні 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини