Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ініціатива Миндоходов відносно торгівлі алкоголем знищить малий бізнес?

24 червня 2014, 15:10
111
4
Реклама

Ініціатива Миндоходов по забороні продажу підакцизних товарів в кіосках і невеликих магазинах приведе до знищення малого і середнього бізнесу в Україні, заявив голова громадської організації "Правозахист" Геннадій Черевко.

"Рішення Миндоходов надавати право торгівлі алкоголем і тютюновими виробами лише на торговій площі не менше 50 кв. м є нічим іншим як лобіюванням інтересів окремих представників великого бізнесу. Оскільки в даному випадку уся торгівля цими підакцизними товарами перейде під контроль великих торгових мереж", - вважає правозахисник.

На думку представників "Правозахиста", після ухвалення подібного рішення багато торгових точок будуть вимушено закритися, оскільки на сьогодні близько 60-80% продажів в кіосках, невеликих магазинах і МАФах доводяться на тютюнові вироби і алкоголь.

"Це приведе до монополії великих торгових мереж. Монополія, у свою чергу, неминуче приведе до підвищенню цін для кінцевого покупця, а також зниженню прибутків товаровиробників, оскільки для них знову виросте вартість за право бути представленими в цих торгових мережах", - сказав Г. Черевко.

Джерело: РБК-Україна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини