Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат запропонував унормировать допомогу потерпілим від АТО

16 червня 2014, 17:00
246
2
Реклама

Законопроект про держдопомозі потерпілим в районі проведення АТО зареєстрований у ВР під № 4073а. Його автор, нардеп Н. Рудьковский, пропонує визначити порядок призначення і виплати державної допомоги потерпілим серед мирного населення в районі проведення антитерористичної операції, яка почалася 13 квітня 2014 року в східних регіонах України, і членам сімей загиблих серед мирного населення.

Згідно з проектом, обличчями, які придбавають статус потерпілих в районі проведення АТОявляються:

1) члени сімей загиблих (померлих) в районі проведення антитерористичної операції осіб;
2) особи, які в районі проведення АТО отримали поранення або інвалідність, що привело до повної, часткової або тимчасової втрати працездатності;
3) особи, які піддалися переслідуванням з боку членів терористичних організацій, незаконних військових формувань, злочинних груп під час проведення АТО, у тому числі, які були узяті в заручники, полон;
4) особи, які постраждали внаслідок знищення або ушкодження майна (об'єкти нерухомого майна, автотранспорт) в районі проведення АТО.

Проектом встановлюється, що у разі загибелі (смерті) особи в районі проведення АТО членам його сім'ї (а у разі їх відсутності - батькам і утриманцям) виплачується одноразовий посібник у розмірі 200-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на час виплати цієї суми, а також відповідно до чинного законодавства призначається пенсія у зв'язку з втратою годувальника.

Також встановлені розміри грошової допомоги у разі отримання обличчям поранення залежно від його тяжкості (у 50, 40, або 30-кратному розмірі прожиткового мінімуму), норми відносно надання медичної допомоги і тому подібне

Обличчям, які постраждали внаслідок знищення або ушкодження майнапропонується виплачувати одноразову грошову допомогу у розмірі компенсації вартості пошкодженого або знищеного майна (нерухомість, автотранспорт).

Призначення і виплата одноразової грошової допомоги не здійснюються, якщо особа скоїла злочин або админправонарушение під час проведення АТО; навмисно заподіяло собі тілесні ушкодження, інша шкода своєму здоров'ю або самогубство; подало свідомо помилкові відомості для призначення і виплати посібника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини