Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створена комісія з люстрації суддів - можна починати скаржитися

4 червня 2014, 11:50
879
10
Реклама

Тимчасова спеціальна комісія по перевірці суддів судів загальної юрисдикції при Вищій раді юстиції оголошує про своє створення і початку прийому заяв від фізичних і юридичних осіб про проведення перевірки індивідуально певного судді.

Заяви, оформлені згідно Закону про люстрацію суддівприймаються у письмовій формі впродовж 6 місяців з дня оголошення в газеті "Голос України" інформації про створення Тимчасової спеціальної комісії з адреси: вул. Студентська, 12-а, м. Київ, 04050.

Публічна інформація про діяльність Комісії буде оприлюднитися на офіційному сайті Вищої ради юстиції, а у визначених законодавством випадках - в газеті "Голос України".

Також повідомляється, що учора урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновіл призначила до складу Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції п'ять чоловік:

- замголови громадської комісії з розслідування і попередження порушень прав людини в Україні Станіслав Батрин,

- адвокат Петро Варишко,

- адвокат Маркіян Галабала,

- Катерина Смирнова,

- адвокат Марина Соловйова.

Відмітимо, що ще в квітні постановою Пленуму Верховного суду України до складу Комісії були призначені також п'ять членів: Юрій Кармазин, Микола Лавренюк, Володимир Мойсик, Станистав Щітка (судді ВСУ у відставці) і Ярослава Мачужак (суддя КСУ у відставці).

Склад Комісії з перевірки суддів - 15 членів, але доки відомо тільки 10.

За інформацією прес-служби УСЮ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини