Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новая концепция предусматривает обязательное медицинское страхование

2 червня 2014, 12:48
161
1
Реклама

Мінохоронздоров'я обнародуваний проект розпорядження Кабміну про схвалення Концепції нової системи охорони здоров'я.

Найбільш ефективним механізмом формування нової системи охорони здоров'я Концепція визначає реалізацію основ європейської політики "Здоров'я 2020". Це комплексний підхід до зміцнення здоров'я, профілактика і раннє виявлення захворювань, здійснення контролю за перебігом захворювань і тому подібне

Заплановано також розробку і впровадження загальнообов'язкового соціального медстрахованиязагальнодержавного пулу засобів, що передбачає створення, на охорону здоров'я у виді страхового фондущо забезпечить об'єднання фінансових ресурсів для фінансування по видах медичної допомоги.

Передбачається введення договірних стосунків між державою (уповноваженими органами) і установами охорони здоров'я, застосування методів планування і оплати меддопомоги, орієнтованих на результат, а також залучення органів місцевого самоврядування до співфінансування установ охорони здоров'я.

Згідно Концепції, планується стимулювання розвитку добровільного медичного страхування і розробка механізмів залучення населення до сооплате наданих послуг.

Як раніше повідомлялося у Мінохоронздоров'я, впровадження медстрахования посилить фінансову базу установ охорона здоров'я, яка зможе укладати договори із страховими компаніями, що зменшить рівень хабарництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини