Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейдерство по-прокурорски. Компанія СПР-груп оскаржить арешт грошей для будівництва очисних у Борисполі

29 травня 2014, 10:29
1042
0
Реклама

Рейдерство "правоохоронців" триває і після зміни влади. Компанія СПР-ГРУП клопотатиме в Шевченківському суді столиці про відміну арешту засобів, які були виділені з держбюджету для будівництва очисних споруд у Борисполі під Києвом. Рішення про заморожування 180 мільйонів гривен було прийнято 19 травня суддею за уявленням слідчих міліції і прокуратури Київської області. Цьому передувала масована кампанія в ЗМІ, спрямована проти СПР-ГРУП, яка грунтувалася на "витоках" з матеріалів прокуратури і голослівних звинуваченнях слідства.

Будівельників звинувачували(не мало не багато) в нецільовому використанні засобів, по суті - в крадійстві. "Абсурдність цих звинувачень ми довели, запросивши численних журналістів безпосередньо на об'єкт. Вони, разом з керівниками Минрегионстроя і міським головою Борисполя змогли переконатися, що роботи виконані більш ніж на 60% і тривають з випередженням графіку" - говорить Руслан Харивдиректор СПР-ГРУП. За словами керівника, арешт рахунків приведе до зупинки будівництва, звільнення десятків працівників, припинення постачань устаткування(зірвавши переговори з іноземними партнерами) і викличе штрафні санкції. Керівники і юристи СПР-ГРУП називають те, що відбувається просто - прокурорське рейдерство. Адже будівельникам навіть не повідомили про рішення суду, про арешт засобів дізналися, коли не "пройшла платежка"!

"З часів зміни влади методи роботи правоохоронної системи кардинально не помінялися. На жаль. Міліціонери, податківці, прокурори і далі "крышуют", "віджимають" і "давлять". У моїй практиці зараз є приклади, коли слідчий податкової міліції закриває справа, а прокурор, без всяких підстав і з порушенням закону - поновлює" - коментує ситуацію адвокат Іван Герасименко.

"Останні роки рейдерські схеми істотно не змінилися. Це викликано корупцією і недосконалістю законодавства. "Діри" в законах створюють безодню можливостей для перевірок податківцями і правоохоронцями" - говорить Олена Воронцова, партнер юридичної компанії "Эйдиком".

Важливо відмітити, що замовники цілком задоволені ходом будівництва у Борисполі. Начальник управління капітального будівництва Минрегиостроя Микола Бригадир ще тиждень тому був переконаний, що ніщо не перешкодить здати об'єкт в строк. Чималі гроші, виділені для цього відомством(230 мільйонів гривен), СПР-груп використовує грамотно і за призначенням. Міський голова Борисполя Анатоий Федорчук взагалі називає очисні "будівельним об'єктом номер 1" не лише для міста, але і для воріт України - Аеропорту Бориспіль. Адже йдеться не лише про екологію і якість стоків, але і про безпеку польотів. Адже існуючі очисні споруди перетворилися на розплідник птахів, які погрожують злітаючим і сідаючим літакам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини