Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голова ВСУ просить громадськість не давити на суддів

15 травня 2014, 15:40
130
1
Реклама

Ярослав Романюкголова Верховного Суду України, звернувся до представників громадськості з приводу змін, що відбуваються в суспільно-політичному житті країни.

Підтримуючи необхідність проведення системних і глибинних реформ в державі, ВСУ переконаний, що дотримання принципів відкритості і прозорості діяльності держорганів і підзвітності їх громадськості повинно відбуватися в порядку і межах, визначених міжнародними стандартами і національним законодавством, з дотриманням загальноприйнятих морально-етичних цінностей суспільства.

Але Я. Романюк звертає увагу на те, що останнім часом в різних регіонах України участь громадськості у вирішенні кадрових питань діяльності судів і проведенні судових засідань супроводжується масовими демонстраціями з блокуванням приміщень і ушкодженням майна установ, здійсненням тиски на суддіва іноді і спричиненням шкоди здоров'ю працівникам судів.

"У такий незаконний спосіб намагаються втрутитися в діяльність органів суддівського самоврядування, нав'язати суддям правові підходи до рішення справ, поширюючи в суспільстві небезпечні прецеденти використання механізмів неконституційного впливу на правосуддя", - говориться в зверненні.

Незалежність судової влади є фундаментальним принципом функціонування держ влада в країні, нагадує ВСУ, і закликає представників громадськості дотримуватися принципів законності, взаємної поваги, моральності, толерантності і зваженості при реалізації ними конституційного права на мирні збори, демонстрації і мітинги.

Джерело: ВСУ.

Про приклади такого тиску читайте:
Делегати З'їзду суддів пройшли "коридор ганьби"; Штурм Верховного Суду : як це було; Як обирали голову ВХСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини