Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЦВК визнала, що не може створити окружні виборчі комісії в Криму

14 квітня 2014, 12:29
204
2
Реклама

Учора, 13 квітня, ЦВК визнала неможливість утворенні окружних виборчих комісій (далі ОИК) з виборів Президента України територіальних виборчих округів № 1-10, 224, 225.

За станом на 10 квітня 2014 р. в ЦВК поступили представлення відносно кандидатур до складу ОИК по виборах Президента України від 21 зареєстрованого кандидата на пост Президента України. В той же час, жоден з них не представив кандидатур до складу ОИК територіальних виборчих округів № 1 - 10 ( Автономна Республіка Крим), 224 і 225 (місто Севастополь).

На виконання вимог виборчого закону членом ЦВК - куратор відповідних регіонів звернувся до голови Верховної Ради АР Крим, голові Севастопольської міської ради з проханням до 14 годин 12 квітня 2014 р. надати пропозиції відносно кандидатур до складу ОИК. Проте, відповідній інформації від вказаних суб'єктів не послідувало.

Вказані обставини зробили неможливим внесення відповідним членом ЦВК Голові Комісії пропозицій відносно осіб до складу вказаних ОИК, що, у свою чергу, позбавило Голову Комісії можливості внести подання відносно кандидатур до складу таких виборчих комісій і як наслідок - зробили неможливим утворення ЦВК окружних виборчих комісій по виборах Президента України територіальних виборчих округів № 1 - 10, 224, 225 .

Комісія відмітила, що до визначення законом статусу територій АРК і міста Севастополя, встановлення особливостей правового режиму на цих територіях, суспільно-політична ситуація, яка склалася у вказаних регіонах України, не дає можливості держорганам при організації підготовки і проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 р. забезпечити на території АРК дотримання основних принципів реалізації народного волевиявлення.

Відмічено також, що навіть за умови утворення ОИК територіальних виборчих округів № 1 - 10, 224, 225, виконання ними визначені законом повноваження по підготовці проведення позачергових президентських виборів не представляється можливим.

Отже, Комісія своєю постановою визнала неможливість утворення ОИК по виборах Президента України територіальних виборчих округів № 1 - 10, 224, 225 на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 р.

Крім того, Комісія ствердила:

- Порядок надання ефірного часу і друкарських площ для проведення передвиборної агітації за рахунок і в межах засобів Держбюджету України, виділених на підготовку і проведення виборів Президента України;

- Порядок проведення жеребкування відносно черговості надання кандидатам на пост Президента України ефірного часу за рахунок і в межах засобів Держбюджету України, виділених на підготовку і проведення президентських виборів;

- Роз'яснення відносно розгляду звернень з питань внесення змін до постанов ЦВК про реєстрацію кандидатів на пост Президента України на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 р. В роз'ясненні вказано, що з метою недопущення порушення визначених законом термінів обнародування інформації про зареєстрованих кандидатів, виготовлення інформаційних плакатів і виборчих бюлетенів, забезпечення при цьому достовірності і об'єктивності інформації про кандидатів усі звернення відносно уточнення відомостей про них розглядаються Комісією до 29 квітень 2014 р.

Джерело: ЦВК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини