Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Турчинов доручив провести реформу місцевого самоврядування і децентрализировать владу

14 квітня 2014, 09:00
168
1
Реклама

И. о. Президента України Олександр Турчинов 13 квітня підписав Указ № 399/2014 про заходи по забезпеченню консолідації громадян України і припиненню цивільного протистояння в Донецькій і Луганській областях.

Кабінету міністрів доручено підготувати і внести у ВР законопроекти відносно проведення в Україні реформи місцевого самоврядування і організації влади в регіонах, передбачивши децентралізацію влади і істотне розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів місцевими радами, розширення матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування, дієві механізми участі громадськості в прийнятті органами місцевого самоврядування рішень, і забезпечити ухвалення відповідних законів в 3-місячний термін.

З метою узгодження позицій відносно цих законодавчих змін буде створений робочий гурт з представників Кабміну, народних депутатів України (за згодою), представників Асоціації міст України (за згодою) і делегованих представників місцевого самоврядування і громадськості.

Крім того, в документі йде мова про недопущенні карного переслідуванняпритягнення до карної, адміністративної відповідальності осіб з приводу подій, які мали і мають місце під час масових акцій в місті Донецьку і Донецькій області, місті Луганську і Луганській області, - за умови добровільної здачі державним органам зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв і звільнення усіх зайнятих під час масових акцій будівель, приміщень державних органів і органів місцевого самоврядування - в строк до 9.00 14 квітня 2014 року (але не поширюється на осіб, що зробили поранення або вбивство громадян України, зокрема військовослужбовців, працівників правоохоронних органів).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини