Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть фінансувати оборону держави за рахунок благодійних внесків

1 квітня 2014, 10:23
113
1
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект № 4491 відносно посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави.

Змінами в ст. 2 Закони "Про оборону України" пропонується встановити, що фінансування потреб національної оборони держави здійснюється за рахунок і в межах засобів, визначених в Законі про держбюджет (діючою на даний момент нормою встановлено, що таке фінансування здійснюється виключно за рахунок держбюджету).

Отже, при підготовці до озброєного захисту держави і / або її захисту у разі озброєної агресії або озброєного конфлікту фінансування національної оборони держави може здійснюватися додатково за рахунок добродійних внесків физ- і юрособ у порядку, визначеному Кабміном.

Нормами відносно фінансування за рахунок добродійних внесків також доповнені закони про Збройні Сили, і про мобілізаційну підготовку і мобілізацію.

Крім того, проектом доповнений перелік сфер добродійної діяльності - сприяння обороноздатності і мобілізаційної готовності країни, захисту населення в надзвичайних ситуаціях мирного і військового положення

Також встановлено, що гуманітарна допомога, що поступає понад встановлені Кабміном об'єми підлягає оподаткуванню на загальних підставах, за виключенням випадків вступу гуманітарної допомоги для запобігання і усунення наслідків надзвичайних ситуацій в мирний час і під час воєнного стану, у разі озброєної агресії або загрози нападу з боку інших держав, внутрішніх або іноземних терористичних, сепаратистських або інших незаконних озброєних формувань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини