Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР не підтримала проект про добровільність входження в органи хозобществ

26 березня 2014, 11:44
392
0
Реклама

На засіданні ВР був знятий з розгляду законопроект № 2864 відносно добровільності входження в органи господарських суспільств. За прийняття цього документу проголосували всього 144 народні депутати.

Проектом пропонується доповнити ст. 23 Закони України "Про господарські суспільства" ч. 6 наступного змісту:

"Обличчя, обрані або призначені в органи управління суспільства придбавають свої повноваження з дня уявлення власноручно написаної заяви про згоду на заняття відповідної посади".

Депутати відмічають, що цей проект в принципі нічого не поміняє, оскільки потрібний новий Закон про господарські суспільства.

Автор проекту Ю. Одарченко в пояснювальній записці пояснює, що на даний момент українське законодавство дозволяє обрання осіб до складу керівних органів господарського суспільства без наявності їх згоди на це.

Як правило ця обставина не мала істотного впливу на діяльність суспільств, проте 17 квітня 2013 р. Окружний адміністративний суд м. Києва розглянув адміністративну справу, предметом якої було порушення народним депутатом України вимог відносно несумісності. Депутат був звинувачений в занятті посади в старанному органів ТОВ. При цьому ставилося питання про те, що надання згоди депутатом на заняття відповідної посади законом не потрібно. У задоволенні позову було відмовлено із-за недоведеності обставин справи, але питання можливості обрання особи до складу керівного органу суспільства залишилося відкритим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини