Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РФ планує створити нотаріальну і адвокатську палати Республіки Крим

Реклама

Сьогодні Володимир Путін підписав Закон № 475944-6 "Про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим і освіту у складі Російської Федерації нових суб'єктів - Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя", який був схвалений Радою Федерації 21 березня.

Законом, зокрема, врегульовані правовий статус нотаріату і адвокатури в Республіці Крим і місті федерального значення Севастополі.

Відповідно до ст. 20 Закону впродовж перехідного періоду (починається з дня прийняття в РФ Криму і освіти у складі Російської Федерації нових суб'єктів і завершується 1 січня 2015 року) в Криму і Севастополі створюються нотаріальна палата Республіки Крим і нотаріальна палата міста федерального значення Севастополя, про створення яких повинна оголосити Федеральна нотаріальна палата. З дня оголошення про створення вказаних нотаріальних палат при здійсненні нотаріальних дій застосовується законодавство Російської Федерації.

До створення таких нотаріальних палат нотаріальні дії на території Криму здійснюються особами, уповноваженими на це відповідно до законодавства України. При здійсненні нотаріальних дій вказаними особами може застосовуватися законодавство України. Особи, що заміщають посади нотаріусів і здійснюючі нотаріальні дії в Криму і Севастополі на день прийняття в РФ Республіки Крим, мають переважне право на заміщення посад нотаріусів в порядку, встановленому федеральним органом виконавчої влади, що здійснює правозастосовні функції і функції по контролю і нагляду у сфері нотаріату, за наявності у них громадянства Російської Федераціїа також за умови здачі ними кваліфікаційного іспиту і їх відповідності іншим вимогам, що пред'являються до нотаріусів законодавством Російської Федерації про нотаріат.

Згідно ст. 21 Закону впродовж перехідного періоду в Криму і Севастополі створюються відповідно до законодавства Російської Федерації про адвокатуру адвокатська палата Республіки Крим і адвокатська палата міста федерального значення Севастополяпро созджании яких оголошує Федеральна палата адвокатів Російської Федерації.

До створення цих адвокатських палат адвокатська діяльність може здійснюватися особами, що мають статус адвоката і право на здійснення адвокатської діяльності відповідно до законодавства України або нормативних правових актів відповідно Республіки Крим або міста федерального значення Севастополя.

Також встановлено, що кримські і севастопольські адвокати зможуть здійснювати адвокатську діяльність за умови здачі ними іспиту на знання законодавства Російської Федерації, їх відповідності вимогам, що пред'являються до адвокатів законодавством Російської Федерації про адвокатуру, і обов'язкового членства в адвокатській палаті Республіки Крим або адвокатській палаті міста федерального значення Севастополя.

Асоціація юристів Росії заявила про готовність прийняти участь в перепідготовці співробітників усіх правових систем Криму .

Нагадаємо, Венеціанська комісія одноголосно прийняла рішення про нелегітимність кримського референдуму, КСУ визнав неконституційним рішення про провозглашеннии незалежність Криму, а дії Російської Федерації являються анексією частини території України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини