Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міністр юстиції стверджує, що рішення про референдум незаконно, а реєстри в Криму охороняються

6 березня 2014, 17:22
165
4
Реклама

"Будь-яке рішення про проведення референдуму в Криму є незаконними. Питання територіальної цілісності, суверенітету України не підлягають розгляду на місцевих референдумах. Це питання тільки загальнонаціонального референдуму"- відмітив Міністр юстиції України .

Він також нагадав, що зараз в Україні немає закону про місцевий референдум, а рішення місцевої влади Криму було прийнято з порушенням процедури.

На сьогодні судовими органами за ініціативою Генеральної прокуратури прийняті рішення про припиненні цих рішень парламенту Криму і так званої проголошеної Президії Криму, вказав Міністр.

П. Петренко також додав, що зараз Генеральна прокуратура спільно з Міністерством юстиції України обробляє позови по фактах посягань на територіальну цілісність України. "Генеральна прокуратура проводить цілий ряд карних розслідувань по фактах покликання до розподілу країни і посягань на територіальну цілісність України"- додав він.

Міністр юстиції України також завірив, що усі територіальні підрозділи Мінюсту в АРК працюють в штатному режимі.

"Я щодня спілкуюся з керівниками підрозділів юстиції в Криму. Реєстри, які ведуться в Криму, знаходяться під охороною. Архівні служби так само під

охороною. Крім того, контрольні копії реєстрів знаходяться на спеціальних серверах в Києві. У нас відпрацьований механізм відключення в тих місцях, де є загроза несанкціонованого доступу. Я можу заспокоїти усіх громадян, їх інформація зараз під захистом. Громадяни Автономії отримують усі послуги Міністерства юстиції в штатному режимі"- відмітив Павло Петренко.

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини