Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ким складаються податкові накладні?

Реклама

У листі від 3 березня 2014 року Миндоходов роз'яснило, ким складаються податкові накладні і нагадало, що з 1 березня їх треба складати по новою формі.

Міністерство вказало, що податкову накладну складає особа, зареєстрована в якості платника податків в контролюючому органі і якому присвоєний індивідуальний податковий номер платника ПДВ.

Якщо не зареєстровані платниками ПДВ філії і інші структурні підрозділи платника податків самостійно здійснюють постачання товарів / послуг і проводять розрахунки з постачальниками / споживачами, то зареєстрований платник податків, до складу якого входять такі структурні підрозділи, може делегувати філії або структурному підрозділу право складання податкових накладних. Для цього платник податків повинен кожній філії і кожному структурному підрозділу присвоїти окремий числовий номер, про що повинен письмово повідомити контролюючий орган по місцю його реєстрації в якості платника ПДВ.

При складанні податкової накладної філією або іншим структурним підрозділом платника податків в податковій накладній вказуються найменування головного підприємства, зареєстрованого як платник податку, визначене статутними документами, і найменування такої філії (структурного підрозділу).

При виконанні договорів про спільну діяльність податкова накладна складається особою, яка веде облік результатів такої діяльності і відповідально за утримання і внесення податку до бюджету. Облік результатів спільної діяльності ведеться такою особою в загальновстановленому порядку окремо від обліку господарських результатів такої особи.

При здійсненні господарських операцій, пов'язаних з використанням майна, отриманого в управління по договорах про управління майном, податкова накладна складається особою - керівником майна, яке веде окремий облік по ПДВ таких господарських операцій і відповідає за утримання і внесення податку до бюджету.

У випадку надання нерезидентом послугмісце постачання яких знаходиться на митній території України, податкова накладна складається зареєстрованим на території України платником податку - покупцем (одержувачем).

Суб'єкти підприємницької діяльності, оподаткування, що перейшли на спрощену системуяка не передбачає сплати ПДВ або передбачає його нарахування по інших ставках, ніж визначені підпунктом "а" пункту 193.1 статей 193 розділи V з урахуванням положень пункту 10 підрозділу 2 розділи XX Податкового кодексувтрачають право на складання податкової накладної.

Податкова накладна вважається недійсною у разі її заповнення іншою особою, чим вказані вище.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини