Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісія з моралі назвала незаконною онлайн-гру про війну на Майдані

24 лютого 2014, 09:20
319
6
Реклама

Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицкий дізнався про стратегічну онлайн-грі "Майдан", розробленою російським видавничо-торговим будинком "Етногенез". Гра планується до запуску 27 лютого, на сайті гри розміщений анонс наступного змісту : "Україна. 2017 рік. Йде громадянська війна... Всюди хаос і анархія. Більше немає Президента, Верховної Ради і уряду. Вам належить побудувати військову базу, перетворити ваш батальйон на сильну армію, протистояти військам НАТО, об'єднатися з іншими гравцями до стратегічних альянсів і політичні союзі. Поверніть Україні минулу велич і процвітання!... Усе на Майдан"!.

На перший погляд, відмічає В. Костицкий, складається враження, що розробники дають можливість гравцям змоделювати нові політичні союзи, які допоможуть Україні повернути велич і процвітання. В той же час, за "патріотичними намірами" розробників онлайн-гри убачаються ознаки затвердження факту, того, що громадянська війна в Україні - це вже об'єктивна реальність, якої неможливо уникнути. "Для гравців, переважною більшістю яких є молодь, створюється "ідеальна" віртуальна модель хаосу і анархії, стрільби і кровопролиття, а найголовніше, братовбивчої війни. Крім того, розробниками визначений ворог України - війська НАТО. Обмеження за віком для гравців в анонсі не вказані", - розповідає голова Комісії.

Такий характер анонса гри має ознаки пропаганди війниа згідно ст. 2 Закону України "Про захист суспільної моралі" забороняються виробництво і поширення продукції, що пропагує війну.

Нацкоммор звертається до Міністерства закордонних справ України з проханням розглянути відповідність анонсування і подальшого поширення цього інформаційного матеріалу (http://maidan.ru/) вимогам міжнародних угод між Україною і Російською Федерацією, і вжити заходи дипломатичного реагування.

Джерело: Нацкоммор.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини