Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комуністи пропонують змінити пенсійне законодавство

14 лютого 2014, 17:35
253
2
Реклама

Нардепи-комуністи продовжують боротися проти пенсійної реформи. Днями вони подали до парламенту законопроект № 4063-1 відносно страхового стажу і умов виходу на пенсію, призначення і виплати за минулий час.

Пропонується внести зміни Закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і встановити, що особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років чоловіками і жінками 55 років, за наявності страхового стажу не менше 15 років.

Також встановити, що мінімальний розмір пенсії за віком визначається за наявності у чоловіків 25 років, а у жінок - 20 років страхового стажу (зараз - 35 і 30). А у формулі визначення доходу для числення пенсії комуністи хочуть вказати, що середня заробітна плата в середньому на одно застраховане обличчя в цілому по Україні, з якою сплачені страхові внески, враховується за 1 календарний рік, передуючий року звернення за призначенням пенсії (зараз - за 3 року).

Згідно з проектом, за наявності у непрацюючих інвалідів II і III груп - у чоловіків 25, а у жінок - 20 років страхового стажу, по їх вибору пенсія по інвалідності призначається у розмірі пенсії за віком.

Як запевняють атворы, такі зміни дозволять відновити попередні досягнення в пенсійному забезпеченні громадян.

Цей законопроект є альтернативним до опозиційного законопроекту № 4063поданому до парламенту у кінці січня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини