Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комуністи пропонують знести пам'ятники Бандери і заборонити співати гімн ОУН-УПА

5 лютого 2014, 11:40
339
3
Реклама

Депутатам-комуністам виявилося недостатньо повторно схваленого ВР і Президентом Закону № 735 - VIIяким була встановлена відповідальність за виправдання або заперечення злочинів фашизму. Відмітимо, цей Закон набув чинності з 2 лютого.

Учора, 4 лютого, П. Симоненко з колегами зареєстрував проект Закону про заборону неонацистської і неофашистської ідеології (№ 4082). Депутати вважають, що у Україні стає масовим поширення ідей гітлерівської ідеології, а під прикриттям "демократичних" гасел і за підтримки т. н. "національно-патріотичних сил" в Україні працюють озброєні радикальні угрупування, які живляться ідеями фашизму і пропагують їх серед молоді.

Проектом пропонується заборонити на території України :

- неонацистську і неофашистську ідеологію;

Відповідно забороняється діяльність політичних партій, громадських організацій і рухів, в т. ч. молодіжних, які підтримують відповідну ідеологію.

- пропаганда неонацистської і неофашистської ідеології;

Проведення масових заходів з використанням неонацистської і неофашистської символіки, публічне святкування дат, пов'язаних з націоналістичним рухомтак само, як і публічне виконання гімну ОУН-УПА або його частин, прирівнюється до неонацистської і неофашистської пропаганди.

- виготовлення і поширення, публічне використання неонацистської і неофашистської символіки в політичних цілях;

- встановлення пам'ятників, пов'язаних з неонацизмом і неофашизмом.

Усі пам'ятники діячам націоналістичного, неонацистського і неофашистського руху, керівникам, воїнам і діяльності ОУН-УПА підлягають обов'язковому демонтажу впродовж одного місяця з дня набуття чинності Закону.

Відмітимо, під неонацистською і неофашистською символікою комуністи розуміють: прапори, герби, емблеми, формений одяг, знаки відмінності і інша атрибутика неонацистських і неофашистських партій, громадських організацій і рухів, зображення діячів націоналістичного руху (Степана Бандери, Романа Шухевича, Євгенія Коновальца та ін.), свастика, Кельтський хрест, поєднання молота і меча, герб і прапор Третього Рейху, прапор дивізії СС "Галичина", емблема СС, білий хрест у вигляді меча на тлі чорного трикутника, розташованого в червоному крузі, нацистське вітання, жест "Тризуб". Інші види символіки визначаються центральним органом виконавчої влади по формуванню і реалізації державної політики у сфері культури.

Також пропонується внести зміни в ч. 1 ст. 436-1 УК, встановивши, що згідно з цією статтею передбачається також відповідальність за пропаганду неофашистської ідеології.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини